25.3.2018

Morsiusdieetti -Vai elämäntapamuutos?


En edes tiedä kuinka paljon on olemassa erilaisia dieettejä, Paleo, Cambridge, Nutrilett, munadieetti... no hohhoi. 
Mie tein aikoinaan sellaisen päätöksen, että mie en enää diettaa. En lähde enää leikkimään näillä kaikenlaisilla huippudieeteillä vaan koko elämäntavan täytyy muuttua. Ei ole keholle hyväksi jos sitä pistetään jatkuvasti stressitilaan. Koko homma lähtee siitä eletystä arjesta jossa tapahtuu kokoajan erilaisia päätöksiä oman kehon suhteen. 

"Otanko tuosta kulhosta karkin... vai hakisinko porkkanan?"


Kuva: Pixabay


No okei, suoraansanottuna mie en oo sellanen ihminen joka pystyisi korvaamaan karkit porkkanalla. Karkki on aina karkki ja porkkana on porkkana, mutta seuraavaksi se juju. Kun tuota kysymystä pohtii hieman syvemmältä, tulee esiin kysymys; 

"Haluanko mä oikeasti juuri karkkia, vai haluanko mä vaan jotain pureksittavaa?" 





Siinä on se juttu mikä ratkaisee. Joskus sitä karkkia lappaa suuhunsa vaan siksi koska se kulho on siinä vieressä ja se on helppoa mussutettavaa. Toki jos ihan oikeasti tekee mieli sitä karkkia, niin syö karkkia. Yksi tai kaksi, ei sitä koko kippoa tarvitse tyhjentää. Mutta kuinka iso osa siitä syödystä karkista saatais karsittua pois pelkästään sillä kun tiedostaa onko siinä kyseessä oikeasti karkinhimo vai halu vain mussuttaa? Ja se karkkikippo kaappiin, ettei se ole siinä käsillä kokoajan ja helppo saalis.
Tämmöinen vaihtoehto tilalle?
Kuva: Pixabay

Elämäntavoissa on kyllä paljon muutakin muutettavaa kuin tämä karkinsyönti. Mulle pomppas n. 10kg lisää painoa kun elämäntapani muuttuivat melko paljon ja samaan aikaan fyysisesti raskas työni tuli päätökseensä. Siihen jäi sitä myöten liikunta ja elämä sohvaperunana alkoi. Not goooooood. Painan tällähetkellä saman verran kuin silloin J:n kanssa tavatessamme. Seurustelun aikana onnistuin tiputtamaan vielä 10 kg lisää jotka kuitenkin hiipivät takaisin kehooni, nyt on aika korjata ryhti ja muuttaa elämää ja samalla pudottaa ne 10 kg pois, tai ainakin muuttaa se 10kg ylimääräistä rasvaa lihakseksi.




Mutta hätä ei ole tämän näköinen, sillä kotoa löytyy melko kattava setti tarpeita urheiluun. Mulla on salihanskat, sisälenkkarit, treenihousut, urheiluliivit, urheilupaita, 10 kg kahvakuula, 2x4 kg kahvakuulia, jumppapallo, 2 kg voimavanne, tavallinen hulavanne, vastuskuminauha ja sellainen kuminauha jossa on käsikahvat. Näiden avulla on nyt heiluttu olkkarissa ja katsottu samalla netflixiä ja molemmilla on hauskaa kun treenataan yhdessä! 

Kuva: Pixabay


Toivottavasti mun heikko itsekuri riittää muodostamaan tästä ihan pysyvän tavan. Rankkojen 1-2h treenien jälkeen on nimittäin mahottoman hyvä olo! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti