7.4.2018

Hääkimppu tekokukista?

Hääkimppu. 

Monelle tuntuu olevan äärimmäisen tärkeää, että kukat kimpussa ovat aitoja. Ei siinä mitään, onhan niissä omanlaisensa viehätys. Itse olen kuitenkin tässä kaiken pohdinnan ja pähkäilyn keskellä alkanut tuumailemaan... mitä jos tekisin kimppuni itse, tekokukista? Olen ihan kamalan viehättynyt noista suodatinpaperiruusuista ja aloin tuumailla että tekisin niistä heittokimpun, jonka jälkeen jäin miettimään "Miksi en tekisi hääkimppuanikin niistä?". - Niin, miksipä en?  

Monen muun morsiamen tavoin minäkin haluan säilyttää oman kimppuni muistona juhlistani. Aidoista kukista  kuivattu kimppu ei vaan ole jostain syystä koskaan miellyttänyt mun silmää. Ne on niin kamalan herkkiä hajoamaan ja oikeasti, eihän ne edes näytä samalta kuin silloin itse päivänä. Kuivatettu kukkahan kuivuessaan tummenee, ja usein valkoiselle käy niin että se kellastuu. Haluan oman kimppuni olevan valkoinen joten mua ehkä vähän häiritsee ajatus kuivatusta kellertävästä kimpusta. 
Tekokukista tehdyn kimpun ehdoton etu on tosiaankin se, että se säilyy samannäköisenä vuodesta toiseen. Käytännön syitä ajatellen kestokimpun etu on myös ajankohta. Hääthän ovat siis keskellä talvea ja jos vain sää sallii niin vihkiminen ja kuvat otetaan ulkona, olisi ihan kamalaa jos kimppuni nuupahtaisi kylmässä! 

Toki itsetehdyn kimpun yksi eduista on myös se, että siitä saa juuri sellaisen kuin haluaa! Minä haluan valkoiset kukat, helmiä ja sopivasti blingiä, joten iiisipiisi! Alan olla aika vahvasti siis sillä kannalla että kimppu tulee olemaan omaa käsialaani, eikä aidoista kukista tehty.


Itsetehdyn kestokimpun edut tiivistettynä:
+Kimpun voi tehdä valmiiksi niin ajoissa kuin vain haluaa, kenenkään ei siis tarvitse hääpäivänä huolehtia erikseen kukkien hakemisesta
+Kimppu kestää hyvänä vuodesta toiseen
+Kimppu kestää helmikuun pakkasetkin nupsahtamatta
+Kimpusta voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa!
+Kimpusta ei lähde tuoksuja, joten se ei myöskään allergisoi ketään!
+Kukat ei ainakaan tahraa valkoista pukua edes vahingossa! 
+Paljon halvempi toteuttaa kuin aidoista kukista tehty kimppu!

Kimppuni inspiraationa on siis tämän kaltainen kyhäelmä:

Kuva: Pinterest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti